ΧΑΡΤΗΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 5

Νοτιοδυτική Λευκάδα - Παραλίες

Πλήρεις περιγραφές των διαδρομών θα βρείτε στο βιβλίο
ΛΕΥΚΑΔΑ ΠΛΗΡΗΣ ΟΔΗΓΟΣ

Χορτάτα - Κομηλιό - Δράγανο - Αθάνι - Εγκρεμνοί - Πόρτο Κατσίκι - Λευκάτας
Προσπερνάμε το Καλαμίτσι και κατευθυνόμαστε στο χωριό Χορτάτα. Προτιμήστε τον καινούργιο ασφαλτόδρομο, ακολουθώντας στη διασταύρωση που συναντάτε τη δεξιά κατεύθυνση.
Τα Χορτάτα είναι ένα ορεινό χωριό με γραφικά πέτρινα σπίτια. Έχει θαυμάσια θέα της Νοτιοδυτικής Λευκάδας.
Συνεχίζουμε νοτιότερα και στην πρώτη διασταύρωση στρίβουμε προς τα χωριά: Κομηλιό - Δράγανο - Αθάνι, στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού.
Το Κομηλιό είναι ένα μικρό χωριό με πέτρινα σπίτια, στενά δρομάκια και λιγοστούς κατοίκους.
Το Δράγανο, μικρό επίσης χωριουδάκι στο νότιο τμήμα του νησιού, παρουσιάζει αξιόλογα δείγματα προβιομηχανικών κτηρίων. Διαθέτει ένα ελαιοτριβείο που για αιώνες εξυπηρετούσε τους κατοίκους στην επεξεργασία της ελιάς και την παραγωγή λαδιού. Συνεχίζοντας τον ασφαλτόδρομο θα συναντήσουμε μια παράκαμψη για την Παραλία Γιαλός.
Στην συνέχεια φτάνουμε στο Αθάνι, που είναι σκαρφαλωμένο πάνω σε έναν απότομο βράχο, για να προφυλάγεται από τους πειρατές που το επισκέπτονταν συχνά. Εδώ παράγεται το ξακουστό θυμαρίσιο μέλι.
Λίγο μετά το χωριό, στον δρόμο που οδηγεί προς το ακρωτήριο Λευκάτας, διάφορες διακλαδώσεις οδηγούν στις πιο ιδιαίτερες και πιο διάσημες παραλίες του νησιού: τους Εγκρεμνούς και το Πόρτο Κατσίκι.
Οι Εγκρεμνοί είναι παράδεισος για όσους ψάχνουν απομονωμένες παραλίες. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και η αμμουδιά παρθένα. Πρέπει να την επισκεφτείτε, αλλά έχετε υπόψη ότι η πρόσβαση δεν είναι εύκολη, καθώς θα χρειαστεί να ανεβοκατεβείτε πάνω από 300 σκαλιά. Ωστόσο, μην πτοείστε! Η εμπειρία θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστη!
Συνεχίζοντας νοτιότερα θα συναντήσουμε μια διασταύρωση: ο δρόμος αριστερά οδηγεί στο Ακρωτήρι του Λευκάτα ενώ ο δρόμος προς τα δεξιά καταλήγει στην πιο φημισμένη παραλία του νησιού, το Πόρτο Κατσίκι. Πρόκειται για την παραλία που φιγουράρει στους περισσότερους τουριστικούς οδηγούς που διαφημίζουν τις ομορφιές της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.
Ο τελευταίος σταθμός αυτής της διαδρομής είναι το ακρωτήριο Λευκάτας ή κάβος της Νηράς ή της Κυράς. Το τοπίο σου κόβει την ανάσα και Απόκρημνοι, κάθετοι βράχοι και άγρια, απύθμενα, φουρτουνιασμένα νερά συνθέτουν ένα συγκλονιστικό θέαμα. αυτά τα λευκά βράχια λέγεται ότι έδωσαν το όνομα στο νησί της Λευκάδας (λευκαδίη πέτρη).
Η πιο εντυπωσιακή ώρα για να επισκεφτεί κανείς το Λευκάτα είναι βέβαια το ηλιοβασίλεμα. Για να επιστρέψετε στην πόλη της Λευκάδας, προτείνουμε την κατεύθυνση και πάλι προς τα Χορτάτα και το Καλαμίτσι. Ακολουθήστε τον δρόμο προς τον Δρυμώνα, ένα όμορφο ορεινό χωριουδάκι που την άνοιξη είναι στολισμένο με πλήθος ανθισμένες αγριοκουτσουπιές. Στήν συνέχεια θα συνανατήσετε την γειτονική Εξάνθεια, που απέχει 3 χλμ. από τον Δρυμώνα. Τα σπίτια της είναι αμφιθεατρικά χτισμένα και θεωρείτε πως η θέση που βρίσκεται κατοικήθηκε από τη Βυζαντινή εποχή. Από εκεί, προτιμήστε τον ορεινό ασφαλτόδρομο προς τους Σφακιώτες και συνεχίστε βόρεια, μέχρι την πόλη.

Lefkada zin Χρήσιμες πληροφορίες
Χάρτες και Οδηγοί

Χάρτης ΛευκάδαςRoad map ΛευκάδαΠλήρης οδηγός Λευκάδας
Δωρεάν καταχώρηση
Προβάλλετε την επιχείρησή σας
Newsletter
Destination Lefkada
Accommodation in Lefkada
Welcome Maps
Follow us Follow us on Facebook Linkedin