ΧΑΡΤΗΣ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Ανατολική Ενδοχώρα (μέτριος χωματόδρομος)

Πλήρεις περιγραφές των διαδρομών θα βρείτε στο βιβλίο
ΛΕΥΚΑΔΑ ΠΛΗΡΗΣ ΟΔΗΓΟΣ

Νικιάνα - Λόφος των Σκάρων

Λίγα χιλιόμετρα μετά το ασκητήριο των Αγίων Πατέρων (που περιγράψαμε στην 1η Διαδρομή: Ανατολική Λευκάδα και ενδοχώρα) βρίσκεται το επόμενο σημείο της περιήγησής μας.
Όταν συναντήσουμε την ενδεικτική ταμπέλα στρίβουμε αριστερά. Στα πρώτα χιλιόμετρα ο δρόμος είναι σχετικά καλός μετά είναι μέτριος χωματόδρομος. Είναι ένα από τα ωραιότερα σημεία της ενδοχώρας με σπάνια χλωρίδα, με ένα δάσος σπάνιου είδους δρυός, (ο Σικελιανός γράφει στον Αλαφροΐσκιωτο:«Δάσο όλο δρυ στην κορφή σου») και εντυπωσιακή γεωλογική διαμόρφωση. Σε κάποιο σημείο της διαδρομής θα συναντήσετε ένα ξύλινο πορτόνι. Απλά ανοίξτε το και προχωρήστε. Το έχει τοποθετήσει ένας βοσκός που δυστυχώς διαθέτει μια τρισάθλια στάνη λίγο πιο κάτω. Αλλά αυτό δεν πρέπει να σας αποθαρρύνει. Η περιοχή με την άγρια επιβλητική της ομορφιά προσφέρεται για περιπατητική περιπλάνηση. Η κορυφή στο τέλος της διαδρομής θα σας ανταμείψει με μια μεγαλειώδη θέα προς τα νησάκια της Λευκάδας.
Πιθανή Παράκαμψη: Επιστρέφοντας από την κορυφή, διακρίνουμε αριστερά έναν χωματόδρομο, που οδηγεί στο μοναστήρι της Κόκκινης Εκκλησιάς. Ο δρόμος αυτός συνιστάται μόνο σαν περιπατητική διαδρομή!

Lefkada zin Χρήσιμες πληροφορίες
Χάρτες και Οδηγοί

Χάρτης ΛευκάδαςRoad map ΛευκάδαΠλήρης οδηγός Λευκάδας
Δωρεάν καταχώρηση
Προβάλλετε την επιχείρησή σας
Newsletter
Destination Lefkada
Accommodation in Lefkada
Welcome Maps
Follow us Follow us on Facebook Linkedin