ΧΑΡΤΗΣ

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

Με Πλοίο
Ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Λευκάδα δεν είναι απευθείας εφικτή. Οι επισκέπτες της μπορούν να εξυπηρετηθούν μέσω του λιμένα της Ηγουμενίτσας και μετά να συνεχίσουν οδικώς (απόσταση 95 χλμ.). Εναλλακτικά υπάρχει και το λιμάνι της Πάτρας (απόσταση 176 χλμ.).

Πληροφορίες και κρατήσεις για τα δρομολόγια από/προς Ιταλία (Βενετία, Ανκόνα, Πρίντεζη, Μπάρι, Τεργέστη), Πάτρα και Ηγουμενίτσα.

Με Σκάφος
Ένα από τα πιο πρόσφατα αποκτήματα της Λευκάδας είναι η μαρίνα της, η πλέον σύγχρονη της Ελλάδας, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πόλης. Έχει δυνατότητα ελλιμενισμού 500 σκαφών και οι κτηριακές εγκαταστάσεις της διαθέτουν: πύργο ελέγχου, κτήριο πολλαπλών χρήσεων, γραφεία ναυτικού ομίλου, συγκροτήματα γραφείων και καταστημάτων, μικρό ξενοδοχείο, μονάδα επισκευής και συντήρησης σκαφών, χώρους στάθμευσης 455 αυτοκινήτων, χώρους χειμερινής παραμονής 300 σκαφών, οδικό δίκτυο και χώρους πράσινου. Έχει συνολικό μήκος κρηπιδωμάτων 1.700 μέτρων και πλωτές προβλήτες μήκους 940 μέτρων. Είναι μια πόλη μέσα στην πόλη της Λευκάδας, με τη δική της ζωή, με μπαρ και εστιατόρια που επισκέπτονται και αυτοί που δεν έχουν σκάφος για να απολαύσουν τις ανέσεις της και τον γοητευτικό «υγρό καθρέφτη» του διαύλου, με τις φαντασμαγορικές ανατολές και τη μυσταγωγία του σεληνόφωτος.

Σύνδεση της Λευκάδας με τα γύρω νησιά
Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια με φέρι μποτ από το Νυδρί και τη Βασιλική για διάφορους προορισμούς. Στην Κεφαλονιά (Φισκάρδο) και την Ιθάκη (Φρίκες) μπορείτε να πάτε από την Βασιλική η τον Νυδρί (όταν δεν έχει φέρι από Βασιλική), ενώ για το Μεγανήσι (Σπήλια & Βαθύ) θα πάτε από το Νυδρί ή τη Λευκάδα. Υπάρχουν 2 φέρι μποτ που παίρνουν οχήματα και επιβάτες και ενα ταχύπλοο από Λευκάδα που παίρνει μόνο επιβάτες. Τα μικρότερα νησιά, Κάλαμος και Καστός, συνδέονται 5 φορές την εβδομάδα με καΐκια από τον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας που βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή της Ακαρνανίας. Για να πάτε στον Μύτικα υπάρχει σύνδεση με λεωφορείο ΚΤΕΛ μέσω Πρέβεζας. Υπάρχουν επίσης αρκετά καραβάκια ή μεγαλύτερα ταχύπλοα σκάφη τα οποία με αφετηρία το Νυδρί οργανώνουν ημερήσιες κρουαζιέρες σε όλα τα γειτονικά νησιά καθώς και ξεναγήσεις σε δημοφιλείς προορισμούς της Λευκάδας όπως είναι ο Σκορπιός, το Πόρτο Κατσίκι και οι Εγκρεμνοι. Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε στις κρουαζιέρες

Ακτοπλοϊκά
Λιμεναρχεία
Ταξιδιωτικά Γραφεία
Ακτοπλοϊκά Δρομολόγια Λευκάδας και γύρω Νήσων

Lefkada zin Χρήσιμες πληροφορίες
Χάρτες και Οδηγοί

Χάρτης ΛευκάδαςRoad map ΛευκάδαΠλήρης οδηγός Λευκάδας
Δωρεάν καταχώρηση
Προβάλλετε την επιχείρησή σας
Newsletter
Destination Lefkada
Accommodation in Lefkada
Welcome Maps
Follow us Follow us on Facebook Linkedin