ΧΑΡΤΗΣ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

Πεζοπορία - Ορειβασία

Η Λευκάδα έχει γίνει περισσότερο γνωστή από τις διάσημες παραλίες της που θεωρούνται οι καλύτερες της Μεσογείου. Λιγότεροι γνωρίζουν ότι η Λευκάδα διαθέτει φύση με πλούσιες εναλλαγές και προσφέρεται για άλλου είδους διακοπές. Υπάρχει ένα εκτεταμένο δίκτυο μονοπατιών που σιγά σιγά αποκαθίσταται στην παλιότερη μορφή του. Στο βιβλίο Lefkada on Foot, η ολλανδικής καταγωγής Lida Out περιγράφει με λεπτομέρεια 30 περιπατητικές διαδρομές όπου αποκαλύπτεται μια άγνωστη Λευκάδα με σπανια χλωρίδα, με φαράγγια, χειμάρρους και εντυπωσιακά εγκαταλελειμμένα μοναστήρια.
Συχνά ορειβατικοί σύλλογοι από την ευρύτερη περιοχή οργανώνουν περιηγητικές εξορμήσεις κυρίως προς τα βουνά Ελάτη και Σταυρωτάς στο οροπέδιο της Εγκλουβής καθώς και στο Βουνί του Καλάμου.

Ποδήλατο βουνού / Ιππασία

Επίσης επειδή το νησί είναι κατά το 90% ορεινό προσφέρεται και για mountain bike. Τα τελευταία χρόνια έγινε δημοφιλής και η ιππασία. Σχολές ιππασίας λειτουργούν στην πεδιάδα της Βασιλικής και στον ελαιώνα της πόλης της Λευκάδας.

Αλεξίπτωτο πλαγιάς (paragliding)

Οι πτήσεις με αλεξίπτωτο πλαγιάς εκτελούνται με διπλό αλεξίπτωτο και έμπειρο χειριστή. Όποιος αποφασίσει να ζήσει αυτή την εμπειρία, μετά από μια αξέχαστη πτήση θα κάνει μια συναρπαστική προσγείωση στην παραλία Κάθισμα.

Ιστιοπλοΐα

Η θαλάσσια περιοχή που ορίζεται ανάμεσα στη Λευκάδα, την Ιθάκη και την απέναντι ηπειρωτική ακτή θεωρείται από τους ειδικούς ως μια από τις καλύτερες περιοχές στον κόσμο για διαδρομές με σκάφος και ιστιοπλοΐα. Οι λόγοι αφορούν στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας γιατί δεν επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες και στην εξαιρετική ποικιλία προστατευμένων αγκυροβολίων γραφικών όρμων, λιμανιών και ήσυχων παραλιών σε πολλά διάσπαρτα νησιά.
Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της περιοχής απεικονίζεται με την παρακάτω φωτογραφία, όπως φαίνεται από το λόφο των Σκάρων.

Windsurfing

Στο νησί έρχονται όσοι αγαπούν αυτά τα αθλήματα. Οι παραλίες της Βασιλικής και του Άη Γιάννη θεωρούνται από τις καλύτερες παγκοσμίως για το συγκεκριμένο σπορ και έχουν φιλοξενήσει αγώνες διεθνούς επιπέδου. Στη Βασιλική, οι άνεμοι σε συνδυασμό με τη μορφολογία του εδάφους δημιουργούν ένα ασυνήθιστο φαινόμενο κατά το οποίο η ένταση του ανέμου αυξάνεται σταδιακά, από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το απόγευμα, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για όλα τα επίπεδα και όλα τα στυλ.

Kitesurfing

H περιοχή του Άη Γιάννη έγινε γνωστή για ένα ιδιαίτερο φαινόμενο: τον θερμικό της άνεμο που είναι ιδανικός για το kitesurfing. Ο άνεμος αυτός εμφανίζεται τις μεσημεριανές ώρες με διεύθυνση δυτική-βορειοδυτική και συμπίπτει με τον μαÀστρο. Το φαινόμενο εξελίσσεται τις απογευματινές ώρες και εξαφανίζεται με τη δύση του ηλίου.


Καταδύσεις

Η Λευκάδα είναι ένας απο τους πιο απολαυστικούς προορισμούς για καταδύσεις στην Ελλάδα.
Η εντυπωσιακή μορφολογία του βυθού συναρπάζει τους δύτες κάθε επιπέδου. Τείχη, χαράδρες, κοιλότητες και σπήλαια είναι μερικά από τα υποβρύχια τοπία της περιοχής.
Η Λευκάδα έχει ενταχθεί στο δίκτυο NATURA 2000 ως προστατευόμενη περιοχή και οι τυπικοί Μεσογειακοί εύκρατοι ύφαλοί της είναι γεμάτοι ζωή και πλούσιοι σε θαλάσσια βιοποικιλότητα. Αν σχεδιάζετε να επισκεφθείτε την Λευκάδα, μην χάσετε την ευκαιρία για καταδύσεις στη νότια και στην ανατολική πλευρά του νησιού.

Lefkada zin Χρήσιμες πληροφορίες
Χάρτες και Οδηγοί

Χάρτης ΛευκάδαςRoad map ΛευκάδαΠλήρης οδηγός Λευκάδας
Δωρεάν καταχώρηση
Προβάλλετε την επιχείρησή σας
Newsletter
Destination Lefkada
Accommodation in Lefkada
Welcome Maps
Follow us Follow us on Facebook Linkedin